Отборът на Mission Winnow Ducati бе представен в Болоня

В историческата Палацо Ре Енцо на Плаца Маджоре в Болоня снощи бе представен екипа на Mission Winnow Ducati за 2020 г. По време на шоуто пилотите Андреа Довициозо и Данило Петручи показаха новите си машини. В представянето участваха още СЕО на Ducati Motor Holding Клаудио Доменикали и генералния мениджър на Ducati Corse Луиджи Дал’Ина.

Бяха показани новите цветове на мотоциклетите Desmosedici GP20  на италианския тим.


С тях те ще стартират в шампионата MotoGP през 2020 г. Машините са боядисани в ярко червено с няколко детайли в черно и хром. Те ще се появят за първи път в първата Гран При за сезона в Катар на 8 март. Състезанието ще бъде както обикновено на осветление. С този старт започва дългия шампионат, който включва 20 състезания.
Новият вълнуващ сезон тепърва започва. От 7 до 9 февруари екипът на Mission Winnow Ducati ще направи първото си представяне на пистата през 2020 г. на официалния MotoGP тест в Сепанг, Малайзия.

Клаудио Доменикали, изпълнителен директор на Ducati Motor Holding каза: „Състезанията са и винаги са били основна част от нашата компания. Дори в такъв сложен период, в който технологиите променят драстично заобикалящата ни среда. За да успеем в тази ситуация, е необходимо да продължим да инвестираме в изследвания и разработки. Състезанията са изключително важна част от нашия ангажимент за това. Ако обобщим научноизследователската и развойна дейност, направена за производството, състезанията и активите, необходими за производството на нови модели, то това струва на Ducati повече от 10% от приходите.

Нашата машина Panigale V4 беше обновена основно през 2020 г. Нямаше да се роди без приноса на това, което научихме в състезанията.

Двигателят е с обратно въртящ се колянов вал. Сцеплението се регулиране с тракшън контрол. Има ефективен аеродинамичен обтекател, включващ аерофоли. Това са само част от елементите, произтичащи от умелата работа, извършена от Джиджи и неговия екип в MotoGP.
Невероятно горди сме не само защото Ducati е единствената италианска и европейска компания, която може да спечели състезания в MotoGP от началото на шампионата през 2002 г. Горди сме, че представяме Моторнаjd долина. Това е невероятна територия.  На разстояние от 150 километра има престижни марки като Ferrari, Lamborghini, Maserati, Dallara, Pagani и разбира се Ducati. Ние сме само на 15 минути от центъра на Болоня.
Състезанието за Ducati е усъвършенстван технологичен инкубатор. Това витрина за италианските интелект и технологии. Невероятен компонент на страстта за всички Дукатисти.
Искам да благодаря на всички наши партньори и спонсори. Пожелавам успехи на Андреа, Данило и Джиджи, и на целия екип. Пожелавам на всички ни изключително състезателен сезон, пълен с удовлетворение “.
Луиджи Дал’Ина, генерален мениджър на Ducati Corse:  „Сезон 2019  ни потвърди като подгласник в класирането на пилотите за трети пореден път с Андреа. Довициозо спечели 9 подиума и две невероятни победи. В същото време Данило ни даде невероятни емоции с победата си в Муджело. Това е Гран При, която спечелихме през последните три години. Все пак не можем да кажем, че сме напълно удовлетворени. Крайната ни цел остава същата: спечелването на шампионската титла. 2020 г. ще бъде по-интензивен и взискателна с 20 състезания.
Нашите съперници ще бъдат още по-конкурентни. Поради тази причина ние работим по-усилено през зимата, за да предложим на Андреа и Данило мотор Desmosedici GP20, който ще им позволи да станат водещи пилоти във всички състезания и при всички условия “.
Motorola обяви глобално едногодишно партньорство с Ducati. Като част от партньорството, Ducati представи своя мотоциклет за 2020, който включва логото на Motorola. Пилотите на Ducati Довициозо и Петручи ще имат логото на Lenovo на екипите си. Надписът Lenovo пък е на резервоарите на мотоциклетите.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.