От Norton показаха лимитиран Commando 961 Street за 2019 г. От Norton показаха лимитиран Commando 961 Street за 2019 г.

Британският премиум производител на мотоциклети Norton, който се е специализирал за производство на класически мотоциклети в стил “кафе рейсър”, реши да осъвремени своя модел Commando и да му придаде повече агресивност от класическите нейкид машини.

Norton Commando 961 Street за 2019 г. е преработен, за да има друго възприятие. Модификацияна Street е получила алуминиев резервоар с нова капковидна формаь малкъ карбонов обтекател, единична седалка, нов дизайн на опашката и изменения на ергономията, като стъпенките на ездача са изтеглени по-назад, а кормилото е по-широко.

Технически всичко си е същото. Norton е с напълно регулируема 43 мм предна вилка Ohlins  двойно задни амортисьори от същия производител. Спирачните апарати са радиални Brembo с дискове по 320 мм. Двигателят е класическият 961-кубиков редови двуцилиндров с въздушно маслено охлаждане, мощност 80 к.с.  и 90 Нм въртящ момент.

Norton Commando 961 Street за 2019 г. започва да се произвежда през декември и ще има лимитиран тираж от 50 броя, като всеки ще струва по 17 950 паунда.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *