Octo Pramac Yakhnich представи екипа и цветовете си за 2016 г.

Сателитният тим на Ducati представи екипа си в централата на Pramac в Италия вчера. Това е 15-ия сезон на отбора в MotoGP и всички са много мотивирани за успех.
Тъкмо вчера, на 20 януари Pramac отпразнува 15 години участие в световния шампионат в MotoGP. Купонът бе в централата на Pramac в Касоле д’Елса в Сиена, където през 2002 г. започна всичко. След като премина през Формула 1, Pramac се обърна към двуколесните и в първия си сезон стартира с Тецуя Харада и с Honda NSR 500.
Първият голям успех за тима е през 2003 г., когато Макото Тамада спечели 3-о място в Гран При на Бразилия, а на следващия сезон той донесе на Pramac Racing и Bridgestone победа в Гран При на Япония.
През 2005 г. Pramac Racing подписа договор с Ducati и през 2007 г. Алекс Барос спечели 3-о място в Муджело. Героят на сезон 2008 е Тони Елиас, който спечели два поредни подиума – първият в Бърно (2-и), а другият в Мизано – 3-и.
Миналият сезон Данило Петручи бе избран да замести Андреа Яноне – посланик на Pramac в MotoGP. Яноне отиде в заводския тим и имаше страхотен сезон. Петручи също не се посрами, като спечели още един подиум за Pramac Racing на Силвърстоун.
По време на празничната церемония водена от Сандро Донато Гросо от Sky, бяха показани новите цветове на Octo Pramac Yakhnich върху двата мотоциклета Ducati Desmosedici GP. Тимът показа добри резултати по време на тестовете на Херес в края на 2015 г., а Данило Петручи и Скот Рединг ще бъдат пилотите за сезон 2016.
Няколко пилоти излязоха на подиума на Octo Pramac Yakhnich, след като шефът Паоло Кампиноти откри церемонията и проследин 15-годишната история на Pramac в MotoGP. В специално направен забавен видеоклип, някои ездачи също разказаха своите любими моменти от историята на отбора. Това бяха Алекс Барос, Тони Елиас, Макс Биаджи, Лорис Капироси, Андреа Яноне и изненадата за гостите Кармело Еспелета, който пожела на Паоло и екипа късмет в предстоящия сезон 2016.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.