Нова маркировка на сликовете на Bridgestone за MotoGP през 2015 г

След успешния дебют на новата система за маркиране на сликовете в MotoGP през 2014 г., Bridgestone обяви новите цветове на гумите за сезон 2015.
Ревизираната система за маркиране на гумите е резултат от по-големите възможности на сликовете, които предлагат от Bridgestone за този сезон. Официалният доставчик за MotoGP продължава да развива състезателните гуми, които предлагат подобрена безопасност, издръжливост и стабилност. Наред с четирите цвята за маркировка от миналата година, тази година има още два нови. Единият е за новата много твърда задна гума, която е означена с жълта ивица. Тя ще направи своя дебют в Аржентина, тъй като пистата Термас де Рио Хондо има доста различно и специфично покритие. Освен това Bridgestone продължава да развива асимитеричния преден слик, който бе представен в последните стартове за 2014 г. Тази година този тип гума ще се предлага в различни комбинации, съобразени с особеностите на различните писти. Тя ще бъде маркирана със светлосиня ивица, за да се различава от симетричния слик.
Цветовете на различните сликове за 2015 г. са: жълто – много тръда (само задна гума), червена – твърда, черна, без цветна лента – медиум (средна), бяла – мека, зелена – много мека, синя – асиметрична предна.
През миналия сезон имаше две опции на мокри гуми, които бяха предлагани всеки кръг. Те също ще са маркирани. Тази, която е черна е по-твърдата, докато маркираната с бяла лента е меката.