Нов скутер Xenter на Yamaha

Xenter е съвременен и стилен скутер, с високи колела, който ще допълни моделната гама от градски возила на Yamaha. Машината е доста рационална, управлява се леко и изглежда доста спортно. Структурата и компановката на скутера е напълно класическа. Спирачната система е Unified Brake System на Yamaha, включваща в себе си големи предни дискове с диаметър 267 мм и задни барабанни 150 мм. Най-отличителната част са 16-инчовинте колела с пет спици. Xenter е насочен към широка аудитория. Болемът на допълнителния багажен куфар  е 39 л, има ветрово стъкло и защита на ръчките.
Двата мотора са едноцилиндрови, четиритактови, с течно охлаждане. Задните светлини са светодиодни, а приборния панел е дигитален. Цветовите варианти са бял, черен и сив (Avalanche White, Midnight Black, London Grey) за 150-кубиковата версия, или бял, черен и син (Avalanche White, Midnight Black, Sky Blue) за 125-кубиковата.
150-кубиковият скутер ще се продава в Европа от ноември и цената му ще бъде 2990 евро, а колко ще струва скутерът с по-малък обем, още не се знае, но продажбите му тръгват от януари догодина.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.