Нико Терол спечели и на Инди

След като преди две седмици триумфира в Бърно, сега спечели и Гран При на Индианаполис. На същата писта Нико спечели първото си състезание в световния шампионат през 2008 г. Това е трета победа за сезона на Терол, който се доближи до лидера в класирането Марк Маркес само на четири точки.
Терол пресече финала с 4,995 сек. преднина пред Сандро Кортезе (Avant Mitsubishi Ajo), а подиумът допълни Пол Еспаргаро (Tuenti Racing), двамата с Derbi. Марк Маркес (Red Bull Ajo Motorsport) се надяваше на убедителна победа, тъй като в първата част на състезанието водеше убедително, в 7-ата обиколка направи нов рекорд на пистата – 1:48,672 и бе с около 2,5 сек. пред Терол. Устремът му обаче бе спрян от падане на 10-ия завой. Маркес отново яхна своето Derbi и продължи, но изостана на 14-о място. Брадли Смит караше много здраво, и се надяваше на подиум, но 11 обиколки преди финала пилотът на Bancaja Aspar падна на завой 11. Така то прекъсна серията си от печелене на точки във всяко състезание от началото на сезона. Така Коретезе и Еспаргаро станаха втори и трети.
Драмите обаче не спряха. Особено за Маркес, който с отлично каране успя да се придвижи напред и стигна до 8-а позиция, когато пресече трасето и стигна до 5-а позиция, след А„Ефрен васкес, който стана 4-и. Инцидентът обаче се разгледа от дирекцията на състезанието и те наказаха Маркес с 20 секунди, което го отпрати на 10-о място. Така първата осмица бе попълнена от Естав Рабат (Blusens-STX), Дани Уеб (Andalucia Cajasol), Ранди Круменахер (Stipa Molenaar) и Алберто Монкайо (Andalucia Cajasol).
Победата на Терол е 20-а поредна за испанските пилоти в клас 125 куб. см и го изпрати на втора позиция в класирането със 168 точки, докато Маркес има 172. Еспаргаро е трети със 167, а Смит е четвърти със 115.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.