Night of the Jumps: Подмол дари корона на Риналдо Night of the Jumps: Подмол дари корона на Риналдо

Той сложи короната след драматичен финал в зала Арена Армеец в София. Всъщност титлата получи баща му, тъй като пилотът бе откаран в болница. Победител в софийския кръг на Night of the Jumps, последен за тазгодишния шампионат,  стана испанецът Майкел Мелеро.
Само една точка разлика имаше между двамата кандидати да титлата –Давид Риналдо  и чехът Либор Подмол преди началото на състезанието. Квалификацията спечели Мелеро,  а Подмол и Риналдо бяха след него. Това определи и редът на стартиране за състезанието. Давид Риналдо започна своите скокове с мисъл за титлата, но точно в края на изпълнението си, при приземяването от последния скок се удари в стената с дясната си част. От удара получи открита фрактура на дясната си ръка и бе откаран в болница. Въпреки това французинът бе оценен с 402 т. След него на трасето излезе Подмол. Чехът изпълни перфектно скоковете си, но умишлено спря и не направи допълнителните. Това накара съдиите да му дадат 331 т. Така чехът поднесе на тепсия короната на Риналдо и спечели симпатиите на почти пълната със зрители зала. Подмол се оказа човек с голямо сърце, изключителен спортист и джентълмен. Това е 6-ата му вицешампионска титла. Само веднъж е бил шампион – през 2010 г. Риналдо за първи път печели короната, но не можа да я получи лично. Той събра общо 161 т., срещу 154 за Подмол    , а трети стана друг французин – Брис Изо със 114 т. 

Последен на трасето излезе Мелеро, който изпълни перфектно скоковете си и стана първи с 418 т. Втори стана Мелеро с 402 т., а трети бе вече бившия световен шампион Реми Бизоар с 393.  Това е първата победа на Мелеро в кръг от световния шампионат.
Другата голяма звезда на вечерта бе италианецът Масимо Бианкончини. Той спечели надпреварата на висок скок на MAXXSIS с постижение 8.70 м. Италианецът е и световен рекордьор с 11.50 м. Бианкончини спечели и надпреварата на директните елиминации, като на финала се наложи над  германеца Кай Хансен и испанеца Хосе Борайес.
България и домакините от БФ по мотоциклетизъм отново показаха, че са отлични организаторите. Затова промотърът на световния шампионат отново даде отличието на България за на най-добре организиран кръг. Един щастливец от публиката получи  голямата награда, предоставена от Литекс Моторс – SUV-ът от ново поколение Hover H6.
 

Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *