Не бе трудно да убедим Лоренсо, признават от Ducati

Спортният директор на отбора на Ducati в MotoGP – Пауло Чиабати заяви, че да убеди настоящия световен шампион Хорхе Лоренсо да премине в отбора на Ducati, не е било трудно. Официалното потвърждение на сделката се случи в понеделник, като стана ясно, че Лоренсо ще премине при италианския производител за срок от две години и ще напусне Yamaha, където се състезава през всичките си осем сезона в най-горния клас.
В интервю преди италианските медии Чиабати заяви, че да накара Хорхе да смени отбора, с който спечели три световни титли не е било никак трудно, а договорката между него и Лоренсо се е случила доста бързо: „Не мога да кажа, че бе трудно. Естествено през този сезон много от договорите на топ-пилотите свършват, но с Лоренсо имахме такива разговори още от преди това. Както обичайно става, целият процес по трансфера бе сложен, но ние успяхме да постигнем договорка с него доста бързо. Аз вярвам в силата на нашият мотор, който демонстрира, колко конкурентен е през този сезон, което също оказа влияние при разговорите с Лоренсо“.
Чиабати добави, че очаква Лоренсо да се появи за първи път в червено на пистата по време на след-сезонните тестове във Валенсия през ноември: „Прието е за всички производители, когато някой от пилотите им напусне отбора, да му предоставят шанс да изпробва новата машина, която ще кара. Не сме говорили още с Yamaha, но очакваме да успеем да започнем работа с Хорхе по време на след-сезонния тест във Валенсия“.
Той бе попитан и за втория пилот в отбора, и евентуалното неговото име, но Чиабати заяви, че все още отборът не е взел решение, и със сигурност то ще бъде много трудно, защото и Дови, и Яноне са добри пилоти, и страхотни хора: „Все още не сме решили нищо, защото наш приоритет бе да подпишем с Лоренсо. Сега ще отнеме време да видим, как работят двамата ни настоящи пилоти и да решим, кой ще остане. Изобщо не е приятно, защото и двамата са забележителни хора. Говорихме и с Хорхе, и той заяви, че няма против никой от двамата. Той уважава и Дови, и Яноне, и не ни посочи дали има предпочитание към някой от двамата“.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.