Нашите пистари доминират на Долна Митрополия

На пистата в Долна Митрополия най-често се чуваше българският химн по време на 4-ия кръг от пистовия шампионат. Там бе и втория кръг от европейския шампионат на супермото. Общо в състезанията участваха 96 състезатели от 6 страни – България, Гърция, Румъния, Турция, Македония и Сърбия.
На пистата първи излязоха скутерите, където победата убедително спечели Алекс Иванов, а на 22,104 сек. след него завърши Боян Петров. Трети стана Димитър Христов, всички с Aprilia.
Милен Георгиев спечели надпреварата в клас SP125. Той на практика имаше конкуренция само в началото от „вечната си съперничка“ – Жулиета Ленкова, двамата с Aprilia. Тя завърши втора, а трети със същата машина бе Здравко Маринов. Жулиета бе близо до Милен само в първите обиколки, а след това дръпна напред и дори се захапа с турския пилот Кан Ончу. В този клас караха извън класирането турските близнаци Кан и Дениз Ончу, но те бяха с 250-кубикови мотоциклети и просто тренираха, за да пробват силите си.
Във Формула 600 от първата позиция потегли Красимир Михайлов (България) с Kawasaki, но не направи добър старт и допусна да го задминат гръка Андреас Психогиос с Yamaha и Тодор Меченски (България) също с Yamaha.  В началото първите четирима в колоната се бяха събрали в 0,8 сек. След това обаче нещата си дойдоха на мястото – Красимир Михайлов поведе колоната, следван от меченски и гръка. Така тримата окупираха подиума, като дистанцията между тях на финала бе по 6 сек.
Още по-оспорвана бе битката в клас Формула 1000. От първа позиция стартира Михаил Атанасов със Suzuki, но след старта най-добре потегли македонецът Слободан Ивчевски с Honda. Той обаче не издържа на бясното темпо, наложено от Калоян Ангелов с Honda и Атанас Нейчев с Aprilia. Скоро лидер стана Ангелов, следван от Нейчев и Атанасов. Калоян обаче получи повреда в машината и се прибра в бокса. Така новият лидер бе Атанас Нейчев, който не пропусна да спечели победата, а на 14,565 сек. след него беше Мишо Атанасов. Трети остана македонеца Ивчевски. В отборното класиране в тези два класа първото място бе за България, втори бе Македония, а 3-и Сърбия.
В общия старт на Supersport и в Superbike. Особено в по-малкия клас, където Александър Георгиев с Honda бе изключително бърз, но на последния завой преди старт-финалната права, преди да навлезе в последната обиколка не задържа мотора си, той се хлъзна и пилотът падна. Въпреки това Сашо стана и продължи, но изтърва не само победата, но и подиума, като завърши 5-и. Победата спечели румънецът Йонел Паскота, който бе основен конкурент на нашия пилот. Обиколка преди инцидента със Сашо Георгиев, Паскота по-чудо отърва хайсайд и успя да се задържи на седлото на своята Yamaha. След него финишира Бойко Божинов с Yamaha, а трети стана Пламен Петров със същия мотоциклет.
_33D4646
В Superbike Красен Кънчев бе на първа позиция и показа, че е в страхотна форма, защото отлично със своето BMW и доминира през цялото състезание, като отвори огромна преднина пред Димитър Митов също BMW и финишира пред него с 23,006 сек. преднина. Трети стана Пламен Бонев, също с BMW.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.