Накамото: Сигурността е най-важното нещо

При тази повреда двигателят на RC213V на Педроса изгасна на правата и бяха пуснати червени светлини малко преди края на сесията. Като резултат във втория ден всички четирима пилоти на Honda не участваха в тестовете.  Двигателят бе изпратен в Япония за тестове.
Накамото каза: „В първия ден двигателят на Дани имаше проблем. Ние изпратихме тозо мотор за преглед в Япония и той пристигна вчера сутринта. Имахме нужда от време за освобождаването на двигателя от митницата и затова той пристигна в HRC около обяд. Спряхме тестовете, защото не знаехме какво е станало вътре в двигателя и ако той е гръмнал, това е опасно за пилотите. За нас сигурността е най-важното нещо. Сега установихме какво се е случило. В другите двигатели нямаше въпросният проблем и ние можехме следобед да продължим тестовете. Тогава обаче заваля силно.”
Накамото подчерта, че не е необходимо да се редуцира ефективността на новия двигател V4 с 1000 куб. см и тестовете ще продължат: „След като проверихме двигателя, няма да се наложи той да се модифицира или да се променя ефективността му. Ние само ще променим малко от информацията в управлението на двигателя.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.