Над 7000 души гледаха финала на Кърджали офроуд фест 2015 Над 7000 души гледаха финала на Кърджали офроуд фест 2015

Повече от 7000 души наблюдаваха екстремните изпълнения на мотоциклетисти, пилоти с ATV, бъгита и автомобилите 4х4 в затвореното трасе около водното огледало в центъра на Кърджали.
С много газ, скокове, пилене на гуми, обръщане и бутане състезателите преминаха през специално изграденото затворено трасе, където имаше изкуствени препятствия и денивелации на много къси разстояния. Почти всеки втори състезател изправяше публиката на крака и получаваше възгласи на одобрение. Най-добрите получиха награди на специалната церемония. Купите на победителите и шампанското бяха връчени от кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, който дори участва в категорията ATV, от председателя на БФАС Радослав Козлеков, търговския директор на Боряна груп Даниел Митев и организатора на събитието Тодор Христов.
Напрегната и изпълнена с поврати надпревара при мотористите в клас Хоби завърши с победа на Михайл Митов с КТМ 525 ЕХС. С КТМ са първите петима състезатели в този клас. Втори в класирането е Стоян Пачарозов, а трети Васил Шишков. 17- годишният Теодор Кабакчиев от Габрово грабна приза на Мото Експерт с общо времето за трите дни 11:18:075. С разлика по-малко от час е Искрен Генов с GAS GAS. Третото място е за Илиян Кузманов.
Още една нова звезда се роди е тази надпревара и в клас АТV, най-младият състезател Иван Генчев на 16 години с Kawasaki взе първото място, следван от Емил Комаровски и Красимир Колев.
Победителят в автокроса в клас Бъги е Георги Кърджилов от „Тони Старт Силистра” с Honda, следван от своя съотборник Генчо Богданов с Nissan, а 3-и стана гръцкия състезател Илиас Тамалцидис с Baracuda. В клас Супер бъги първи бе софиянецът Петър Галев с Toyota, следван от Веньо Венков и Диан Даков.
Състезателите в трофи категорията бяха разделени на два класа, с различни по сложност и дължина трасета през трите дни. Първите три най-добре представили се екипажа са Владимир Димитров/Асен Василев, Василиос Пападелис/Георгиос Мисорис и Захари Зарков/Петър Янков.
В класа на експертите първите 10 места се заемат от 4 турски екипажа и 6 гръцки, като на първите три места са гърци – Тсемесоглу/Тсолакис, Фитас/Кехагиас и Кафтеранис/Радос, с разлика от 5 минути между всеки.
Клас Рали Рейд бе разделен на 4 категории. В клас Оpen – бъдещите пилоти в кралския клас, до финала успяха да достигнат само два екипажа – второ място за Ивелин Иванов/Петко Петков и първо за Веселин Петков/Любомир Димитров. В клас Т2 – серийни автомобили, до финала се добра само един екипаж Ивелин Иванов/Петко Петков от клуб Етър рейсинг (Велико Търново). В клас Т3 – UTV на първо място се класираха Николай Гочев/Димитър Боевски, следвани от Стоян Стоянов/Георги Гочев, Мартин Гочев/Димитър Янакиев. В клас Т1, т. Нар. кралски клас, прототипи на най-бързите, най-оборудваните и най-добрите автомобили, победител е кмета на Тетевен, с навигатор заместник кмета, които убедително водеха през всичките три дни Милен Милев/Десислав Стоянов. Второто място е за Георги Георгиев/Атанас Делев, а третото за екипажа Кирил Стоянов/Пламен Русев.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *