На старт с ампутиран крак

31-годишният британец от Кингс-Лин, графство Норфолк преди пет години – през март 2007 г. катастрофирал, тъкмо когато го уволнили от служба и тръгнал към дома си. Някаква кола направила обратен завой пред мотоциклета му и той не могъл да избегне удара. Марк получил травми на гърба, имал супен таз и получил сериозна травма на крака. Лекарите взели решение да не го ампутират и го изпратили във военен рехабилитационен център. Марк облаче разбрал, че крака му никога няма да функционира както преди. След като започнал отново да ходи и да бяга, кракът му отново получил сериозни травми. Тогава сам отишъл при лекарите и ги помолил да ампутират крака му. Операцията била направена и му поставили протеза. Финчъм така добре се почувствал с нея, че само след няколко седмици започнал да ходи, а след три месеца – да бяга.
За отбелязване е, че веднага след катастрофата, щом като започнал да ходи, той отново си купил мотоциклет. Тъй като бил в отпуска, той започнал периодично да излиза на пистата и това му харесвало все повече и повече. Финчъм казва: „Бях малко разочарован, тъй като с тези, които тренираха на трасето, нямаше с кой да се състезавам. Дори най-бързите не караха с моето темпо.”
След като напуска армията през 2011 г., след 10-годишна служба, Финчъм решил да се състезава. Като за начало той ще стартира в сериите Bemsee с Kawasaki ZX-10Rс адаптирана скоростна кутия. Марк казва: „Не си позволявам да се страхувам. Ако се страхуваш, никога няма да подкараш мотоциклет.”

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.