MXGP: Петров 10-и в Англия за новия си тим Kawasaki

Българският пилот Петър Петров се класира 10-и в клас МХ2 за Гран При на Великобритания на трасето в Матърли Базин. Така нашето момче направи успешен дебют за новия си заводски тим на Kawasaki.
Печето стана 11-и в първия манш на тежкото британско трасе, въпреки че бе направил малко тестове с машината на Kawasaki. Победата бе за световния шампион Джефри Херлингс с КТМ, следван от каращия изкючително в последните няколко кръга швейцарец Валентин Гилод с Yamaha, а трети стана съотборникът на Петров – Макс Ансти. В този манш отлична езда показа и другият наш представител – Майкъл Иванов с Husqvarna, който стана 18-и и влезе за втори път в зоната на точките.
Във втория манш позициите на лидерите се обърнаха. Първи стана Гилод, следван от Херлингс само на 0,865 сек. Трети стана още един от тима на Kawasaki – Жорди Тиксие. Това бе и подиума за Гран При на Великобритания. Във втория манш Петров се класира на по-предната 9-а позиция, а Майки бе 19-и. Така за кръга Петров взе общо 22 т. и е 10-и, а Майкъл е 20-и с общо 5 точки, като за първи път има актив от двата манша.
Във временното класиране води Херлингс с 308 т., а втори вече е Гилод с 216, който измести на трето място Паулс Йонас – 213. Петров е 12-и с 123 т., а Майкъл Иванов е 32-и.
Гран При на Великобритания в клас MXGP спечели световният шампион Антонио Кайроли с КТМ. Той бе най-бърз в първия манш, следван от Клемент Десал със Suzuki и Макс Нагъл с Husqvarna. Втория манш спечели Ромен Февре с Yamaha, следван от Десал, а едва трети бе Кайроли. Така обаче Тони Кайроли бе първи с 45 т., а с една по-малко бе Десал – 44, а трети е Февре.
Във временното класиране продължава да води Нагъл с 295 т., следван само на 4 от Десал – 291, а трети е Кайроли с 274.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.