MXGP: Херлингс взема дубъл у дома

В МХ2 на старт застана и нашия пилот Петър Петров с Yamaha. В първия манш той стана 15-и, а във втория мина едно място напред – 14-и. За състезанието Печето се класиран на 13-о място с 13 точки. Във временното класиране на шампионата  той заема 13-о място с 83 т.
Новият лидер в класирането в този клас е Херлингс, който има 244 т. след  двата спечелени манша,  а след него е досегашния водач в класирането Арно Тонус с Kawasaki. В първата надпревара след шампиона завършиха двама французи Жорди Тиксие с КТМ и Ромен Февър с Husqvarna. Във втория манш след Джефри бяха  Тонус Февър. На подиума за Гран При на Холандия Херлингс бе асистиран от французите  Февър и Тиксие.
В кралския клас победата в първия манш спечели Готие Полен с Kawasaki, следван от Джеръми ван Хоребек с Yamaha и Кайроли. Италианецът обаче веднага се реваншира и спечели втората надпревара, следван от Кевин Стрийбос със Suzuki и Ван Хоребек. Така Тони Кайроли спечели още една победа в кариерата си, асистиран на подиума от Ван Хоребек и Стрийбос . С този успех Кайроли укрепи лидерството си във временното класиране с 267 т., следван от Хоребек с 236 и Клемент Десал – 230.  


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.