MXGP: Херлингс печели третия старт на Кегумс

трасето Кегумс в Латвия. Нашият пилот Петър Петров с КТМ остана без точки, след като не завърши първия манш, а във втория изобщо не стартира.
Втори в състезанието стана Арминас Ясиконис с Husqvarna, а трети – Хорхе Прадо с КТМ. Четвърти финишира ветеранът и звезда в КТМ Антонио Кайроли.  Италианецът спечели предишния кръг на това трасе – за Гран при на Рига на 12 август.
Пилотът на Honda Тим Гайсер бе най-бърз в първия манш. Той финишира с 8,779 сек. пред Арминас Ясиконис с Husqvarna. Сензацията бе третото място на Хорхе Прадо, който бе на 21,090 сек. и изпревари именития си съотборник Джефри Хелрингс. Звездата от Нидерландия остана на 29,165 сек. от Гайсер. Пети стана Ромен Февър с Kawasaki.
Нашият пилот Петър Петров, който бе 24-и в тренировката за време, спря на 10-ата обиколка и не взе точки.
Във втората надпревара Херлингс бе неудържим. Той финишира на 7,898 сек. през Кайроли. На следващите две места бяха Ясиконис и Прадо. Февър бе четвърти, а след него бе Глен Колденхоф с GAS GAS. Гайсер отпадна на 16-ата обиколка и остана без точки.
Така начело в класирането продължава да е Херлингс с 213 т., който укрепи позицията си. Гайсер остава все още втори със 167 т. Само на 4 след него, със 163 т. е Ясиконис. Толкова точки има и Кайроли, но е 4-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.