MXGP: Гайсер печели 6-а поредна победа в Индонезия MXGP: Гайсер печели 6-а поредна победа в Индонезия

Пилотът на Team HRC Тим Гайсер спечели рекордната за него 7-а победа в световния шампионат по мотокрос MXGP. В Гран при на Индонезия той постигна 6-и пореден успех. Словенецът взе първо и второ място в двата манша на трасето Палембанг.

Високите температури и бруталната влажност на въздуха направо разбиха пилотите. Тим Гайсер взе и двата холшота. С първия спечели 10-та победа в отделен манш от последните 12. Така той увеличи преднината си в шампионата на MXGP на 130 т. и то 7 кръга преди края му.

След като спечели квалификацията, пилотът с Honda CRF450RW, Гайсер направи перфектни стартове и в двете състезания. След холшота водеше колоната в първите няколко обиколки. В първия манш той не изпусна лидерството и финишира с 6 сек. преднина пред втория Макс Ансти с КТМ. Трети стана Джереми Суивър с Yamaha. Четвърти бе Ромен Февър със същата машина.

Същият сценарии се повтори и във втората надпревара, но малка грешка изкара Гайсер за кратко извън трасето.

Той се върна на 3-о място, но след това стана втори и така завърши манша. Той бе спечелен от Февър, следван от с Yamaha. Второто място на Гайсер бе достатъчно да постигне победа в 6-ата си поредна Гран При. Той взе 47 т. и е със 130 т. пред Антонио Кайроли. Италианецът е контузен и не участва в надпреварата. Затова Гайсер е със 161 т. пред следващия активен пилот в сериите. Трети в манша финишира Глен Голденхоф с КТМ.

Така на най-високото стъпало на подиума стъпи Тим Гайсер. Негови асистенти бяха Февър и Джеръми Суивър.

Тази седмица шампионатът се премества на остров Ява. Температурите на трасето Самаранг ще бъдат отново високи и тропически. Пилотите обаче имат още една седмица за аклиматизация. Гайсер се надява да продължи с блестящата си спортна форма и във втората надпревара в Индонезия.

Стефан Илиев

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *