MXGP: Гайсер и Honda с пета поредна победа в Германия

Пилотът на Team HRC Тим Гайсер спечели пета поредна победа в световния шампионат MXGP. Той спечели Гран При на Германия на трасето в Тойшентал. Словенецът постигна 9-а поредна победа в последните 10 манша и общо 12-а за този сезон. Така Тим увеличи преднината си във временното класиране в шампионата MXGP на 83 т. до най-близкия си съперник. На подиума за Гран При на Германия му асистираха пилотите на Yamaha Арно Тонус и Готие Полен.

За Гайсер всичко върви много добре в сегашния шампионат.  Той направи още една впечатляваща двойна победа.

Със своят мотоциклет Honda CRF450RW словенецът взе холшота и контролираше двете надпревари от старта до финала.  Тим натрупа огромна преднина, която в края на всеки манш се увеличаваше на повече от пет секунди. Докато другите се опитваха да се адаптират към ронливата повърхност на твърдото трасе, Гайсер запази контрола си от началото до финала с голяма преднина.  Пилотът на Honda показа добра скорост във всеки път, когато излизаше на трасето, като правеше най-бързите обиколки. Всяка от тях бе по-добра със секунда от предишната.
Освен това, заради контузии, в Германия не стартира прекият конкурент за титлата на Гайсер – Антонио Кайроли. Той получи травма на предишния кръг в Кегумс.
Също заради травма, получена на същата писта, ну стартира и Джефри Херлингс. В първия манш втори стана Арно Тонус на 5:845 сек. Трети се нареди Джеръми Суивър с Yamaha. Във втория манш След Гайсер бе Паулс Йонас с  Husqvarna на 7.093 сек. и Тонус. Така Тонус зае втора позиция в класирането.
След като спечели и втория манш, Тим Гайсер има преднина от 83 т. в MXGP пред Антонио Кайроли. Това стана с поредица от добри резултати, с които спечели 240 т. от възможните 250. Докато следващият кръг в Палембанг, Индонезия е неизвестна величина, то в следващите състезания в Семаранг, отново в Индонезия, а след това и Локет, Чехия, трябва да отговарят на неговия стил и му дават възможност да увеличи още повече преднината си по битката за титлата.  Следващият старт, 11-и от шампионата, в Индонезия е на  6-7 юли.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.