MX2: Петър Петров стъпи на подиума в Белгия

Българският пилот Петър Петров от заводския тим на Monster Energy Kawasaki, стана 3-и на трасето в Ломел за Гран при на Белгия. Така на подиума се вдигна българския флаг, редом с британския за победителя Макс Ансти с Husqvarna и с швейцарския на Джеръми Суиър със Suzuki.
Ломел е „домашно” трасе на Петров, тъй като живее наблизо. Той направи сериозна заявка за призовите места  още на квалификацията , където даде второ време. Печето бе втори, след Ансти и в първия манш, като финишира на 11, 777 сек. Трети в първата надпревара стана Беноа Патюрел с Yamaha, следван от Суиър.
Във втория нашия пилот влезе в първия завой 5-ти, а точно след скока имаше контакт между него и Симоне Бернардини от Италия. Сблъсъкът не бе сериозен и двамата продължиха състезанието, но Петров върна малко газта и се движеше дълго време осми. Все пак той успя да финишира на 6-то място. Пред него бяха Ансти, Суиър, Дилан Ферандис с Kawasaki, както и двамата холандци с КТМ Брайън Бокерес и Калвин Владерен. Петров спечели общо 37 точки от двата манша се нареди 3-ти в крайното подреждане за 14-ия кръг от шампионата в Белгия.
Това е втори подиум в кариерата на Петров. Той бе 3-и на това трасе в Ломел и миналата година, а Макс Ансти отново спечели победата. След края на състезанието мениджърът на Петров Боян Станчев заяви, че българина е карал за пореден път с контузия в рамото и в следващите дни ще направи обстоен медицински преглед, след който ще стане ясно колко време ще почива и няма да участва в състезания.
Другият българин на трасето в Ломел Майкъл Иванов (Marccheti KTM Team) се представи добре, имайки предвид , че тази година е неговия дебют в световния елит и Майкъл остана на 27 –мо място (1 манш- 24 място, 2 манш – 23 място) .
След 14 кръга от шампионата в МХ2 Петър Петров е на 8-мо място в генералното класиране за сезона с 319 точки, а Майкъл Иванов е 41-и с актив от 11 точки.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.