MV Agusta ще строи мотоциклет на нова платформа

В близко време MV Agusta може да направи нов мотоциклет от клас Sport-adventure на нова платформа. Според мото експерти, след определен период, през който италианската марка не може да намери мястото си на международния пазар, сега вече е намерена рецептата.
В последните години продажбите на марката растат и това привлече вниманието на Mercedes, като убеди германския автомобилен производител да инвестира в техния бизнес. Шефът на компанията Джованни Кастильони заяви по време на официалното представяне на мотоциклета Turismo Veloce 800, че компанията е на път да създаде ново поколение двигател от типа L4, който ще бъде използван като агрегат от ново поколение с обем 1000 куб. см, че дори и повече.
Моторите от сегмента Sport-adventure се смятат за най-популярни и търсени. Ако MV Agusta представи конкурентоспособен модел на този пазар, то ще трябва да се бори с мотори от други марки като Ducati Multistrada, BMW S1000XR и КТМ 1050 Adventure. На хората им харесва да имат предимството на супербайк от 1000 кубика и с мощност под 200 к.с., като ги съчетаят с по-удобна седалка, по-комфортно окачване, по добра защита от лошите атмосферни условия и по-голяма възможност за превоз на багаж. Новият мотоциклет може да се появи съвсем скоро и се говори, че това ще е по-голям брат на Turismo Veloce 800 – по-мощен, по-скъп и още по-конкурентен.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.