MV Agusta и Loncin стават партньори

MV Agusta и китайският индустриален гигант Loncin Motor Co., Ltd., подписаха споразумение за дългосрочно стратегическо партньорство. То ще бъде основа за развитие на цяло ново семейство на MV Agusta в кубатурната граница от 350 до 500 куб. см.

Мотоциклетите са проектирани от MV Agusta и заемат премиум сегмента. Те ще бъдат произвеждани заедно с Loncin.

Компанията е пазарен лидер в производството на мотоциклети в Азия. Подобно на всички продукти на MV Agusta, новото семейство от 4 модела ще има уникалната ДНК на марката, нейния неподправен звук и динамика. Със стратегическия съюз MV Agusta ще разшири сегашното си продуктово портфолио в световен мащаб. Ще влезе и на пазара в Азия чрез партньорство с Loncin Motor Co., Ltd.
Целта на MV Agusta е да разшири достъпа до своите продукти и да увеличи продажбите с двата нови, по-малки мотоциклети. Те ще са с обем на двигателя, по-малък от сегашната гама байкове на MV Agusta от 675, 800 и 1000 куб. см. Тези малки и по-достъпни мотоциклети ще се продават в представителствата на MV Agusta до края на 2021 г.
Партньорството на MV Agusta и Loncin няма да бъде ограничено до развитието на новото семейство 350-500 куб. см. Италианската компания ще помага на Loncin да влезе на пазара в премиум сегмента с обем от 800 кубика.

Вашият коментар