MV Agusta атакува пазара в Северна Америка

Италианският производител MV Agusta, който е основен играч в сегмента супер премиум мотоциклетите, ще концентрира усилия за увеличаване на присъствието си на пазара в САЩ и Канада. За целта MV Agusta Motor S.p.A. и Urban Motor Group Pty Ltd подписага споразумение, свързано с развитието на американския пазар. Партньорството има за цел да създаде нова стратегия на марката в САЩ, за да се подсили и консолидира присъствието в страна, която е част от бъдещата стратегия на MV Agusta.
Досегашната компания MV Agusta USA LLC, която се занимаваше с продажбите на MV Agusta на пазара в САЩ, сега ще бъде заменена от Urban Motor Group, която е специфична единица в бизнеса и се управлява директно от своя изпълнителен директор, Джоузеф Еласмар, който създава американски екип, който да развие и укрепи позицията на марката MV Agusta в САЩ. Като се съобразява с амбицията на MV Agusta, новият управленски екип ще се фокусира върху изграждането на популярността на марката и качеството на обслужване на клиентите, чрез овладяване на богатия опит, изграждане на стабилен бизнес модел и страст към мотоциклетизма. Като вносител Urban Motor е изградил репутацията и признанието на ключов дистрибутор на редица мотоциклетни марки, включително MV Agusta.
Движещата сила зад Urban Motor Group е амбицията на Джоузеф Елсмар да донесе на пазара различни продукти. Още като студент по международне бизнес, Елсмар започва скромно и изгражда гупировката си, която работи повече от 14 години в мотоциклетната индустрия. Възможността да представлява MV Agusta в Северна Америка е пряк резултат от здравата и успешна връзка със завода на MV Agusta и с Джовани Кастилиони – главен изпълнителен директор на MV Agusta. Двете компании вече са партньори от години в австралийския пазар, където благодарение на Urban Motor там е един от най-успешните пазари за износ MV Agusta.
Медийни събития, изложения и дни на клиентите са насрочени за 2017 г. Ще бъдат показани на нови версии и ограничени лимитирани серии на специални мотоциклети. През първата половина на този година MV Agusta в САЩ ще покани медиите на представянето на нови марки. Очаква се актуализация на дилърската мрежа през следващите месеци, а към сегашната MV Agusta в САЩ със седалище в Пенсилвания ще се присъедини и втори нов офис на Западния бряг, в Калифорния.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.