Мотоциклетистите от Европа против промените в закона

В защита на правата на мотоциклетистите се планира организирането на масова демонстрация на 25 септември. Мотористите ще тръгнат на група по определено шосе, а после ще се отправят към града, където ще се състои митинг, на който да се предприемат мерки за противодействие на нововъведенията в закона.
Протестите на мотоциклетистите са срещу:
1. Член 18 в новото законодателство предлага да се забранят каквито и да са изменения по конструкцията на силовия част на мотоциклетите, ако с него се пътува по обикновени пътища.
2. Член 52 гласи, че ако дадени части или материали могат да се използват както на състезателни, така и на обикновени мотоциклети, то свободната продажба на тези части и материали трябва да бъде забранена.  Както отбелязват противниците на тази новост, ако някакъв въздушен филтър може да се постави на състезателната и на пътническата версия на Honda CBR, то той не трябва да се продава на обикновени хора.
3. Относно задължителното въвеждане на ABS за всички мотоциклети MAG смятат, че системата е полезна, нов някои случаи, като при езда извън пътя, тя може и да попречи.
4. По въпроса за разрешаване и увеличаване на проверките на техническото състояние на мотоциклетите направо на пътя, протестиращите също не са съгласни. Особено за нивото на вредните емисии, което според тях ще доведе до развихряне на корупцията.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.