Мотокрос: Звездни дуели край Сливен

Над 80 състезатели от  25 клуба от България, а също и пилоти от Сърбия и Турция, застанаха на старт в отделните класове. Сега обаче битките във всеки клас са доста по-ожесточени, тъй като всеки пилот гледа да натрупа максимум точки, за да остане в играта и да се бори за титлата. Това предопредели и оспорваните маншове на мотополигона Бършен край града на 100-те войводи.
В най-малкия клас МХ40, най-бърз при най-малките пилоти бе Красимир Градинаров, втори е Веселин Малинов, а трети остана Кирил Пенев. В клас МХ 65 първи стана лидерът в класирането Димитър Петров, който спечели на тази писта и през юни. Той прекъсна победната серия на Виктор Касабов, който стана втори, а трети бе Кристиян Иванов. В клас МХ 85 първо място завоюва Хакан Халми, като по този начин увеличи преднината си пред Ивелин Манев, който зае третото място, след Юлиян Георгиев.
В клас МХ 2 първенец е Янко Ташев. Той се върна на най-високото стъпало на подиума както бе на домашното му трасе в битка с Майкъл Иванов, който стана втори в Сливен, а трети е Кристиян Ангелов. В клас МХ 1 фаворитът за титлата Николай Йовчев за първи път през този сезон загуби състезание у нас. Победи го Тодор Тотев, който е втори във временното класиране в шампиоината. Трети стана Васил Георгиев. В клас МХ Мартин Тодоров направи още една успешна крачка към титлата, като спечели убедително състезанието в Сливен, втори  е Юлиян Райчев, а трети е Тодор Гигов. В клас МХ младежи първо място завоюва Майкъл Иванов, втори е Валентин Роглев, а трети е Кристиян Ангелов. 
В отборното класиране при юношите първи е отборът МСК Севлиево, следван от Мотоспорт Варна и Несебър мото. При мъжете победата бе за Ридо Самоков, втори са Литекс Ловеч МС, а трето място зае Троян моторспорт 01.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.