Мотокрос в Сливен след 25 години

Идеята се зароди през миналата година между БФМ и община Сливен, като така ме създадено най-новото трасе за мотокрос в България.
На пресконференция кметът на община Сливен ген. Кольо Милев обяви, че трасето до летище „Бършен” е изградено по последните изисквания на UEM за безопасност на публиката и състезателите, разполага със съвременна оросителна система и съвременен асфалтиран падок, разполагащ с вода и електричество. Ген. Милев заяви, че с направени минимални инвестиции, които до края на годината ще бъдат общо около 60 хиляди лева. Предимството е, че в района на Сливен зимата е мека и трасето може да се използва целогодишно за тренировки и състезания.
Със състезанието в Силвен приключва първата част на националния шампионат по мотокрос. На старт ще застанат над 90 български и 15 чуждестранни пилоти. След трите кръга досега в Поморие, Левски и Хасково, във всички класове се очаква да бъде напрегнато. При най-малките – 65 куб. см Димитър Петров е лидер в класирането, но ще участват основните му конкуренти Тимуш и Чухарчук от Молдова, както и нашите Виктор Касабов и Кристиян Иванов. В по-горния клас – 85 куб. см Хакан Халми е само 6 т. аванс пред Ивелин Манев, а трети е Ивилин Господинов. В МХ2 начело е Янко Ташев и със солидна преднина води на Кабал от Румъния и Калоян Илиев. Майкъл Иванов обаче напредва в класирането с 3 победи от 4-те манша, в които е участвал. Тук ще участват и пилоти от Сърбия, Турция и Гърция. В клас МХ1 Николай Йовчев и Тодор Тотев водят много оспорван двубой. Йовчев спечели миналата седмица мотокроса в Добринище, а Тотев участва в два кръга от белгийския шампионат. В този клас не трябва да се забравят и младите Валентин Милушев, Васко Георгиев и Денислав Ангелов. В клас МХ води Мартин Тодоров, но мераци да го изместят имат Станко Боянов, Юлиян Райчев, Васил Стоянов и Калин Кулев.
В събота са тренировките на новото трасе, а от 17.30 ч. е първия манш в клас МХ. В неделя от 11 ч. е откриването на състезанието, а в 12.15 ч. започват една след друга надпреварите в отделните класове.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.