Мотокрос MX1/MX2: Петър Петров – пети в Ломел

Печето имаше страхотен уикенд на трасето, което познава най-добре, тъй като живее наблизо. На свободните тренировки даде 4-о време, на преквалификацията бе 7-и, а на квалификацията – 6-и. Много бърз бе и на warm-up сесията – 4-и. В първия манш на състезанието Петров направи отлично каране и завърши след тримата пилоти на КТМ – победителят Джефри Херлинг, лидерът в класирането Кен Роскън и Джеръми ван Хоребек. Четвърти пред нашия пилот бе и британецът Макс Ансти с Kawasaki. На пясъка в Ломел Петров успя да победи такива пилоти като Томи Съръл с Kawasaki, който бе на 5,5 сек. след него, Готие Паулин, Джейк Никълс и други. За кръга Печето спечели 16 точки, което е най-сериозният му актив досега. Така със общо 102 т. той е на 16-о място във временното класиране.
Двойна победа спечели холандецът Джефри Херлингс, следван и в двата манша от лидерът във временното класиране Кен Роскън. Трети за кръга стана  ван Хоребек, който имаше две трети места в двата манша. Роскен продължава да води в класирането с 490 т., следван от Херлингс със 469 и Томи Съръл с 400.
В клас МХ1 втора поредна двойна победа спечели световния шампион Антонио Кайроли с КТМ. Той бе най-бърз и в двата манша, а на подиума стъпиха още Клемент Десал със Suzuki, който бе втори в първия и четвърти във втория манш. Трети в класирането бе Макс Нагъл с КТМ с пето място в първия и втори във втория манш. С този успех Кайроли затвърди позициите си на лидер в класирането с 466 точки, следван от Десал с 414 и Стивън Фросар с 403.
До края на шампионат остават още четири старта, като следващия е на 7 август в Локет.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.