Мотокрос МХ1/МХ2: Шест точки за Печето от Испания

Петров се представи по-добре в първия манш. На свободните тренировки и преквалификацията той зае 17-а позиция, но на квалификацията стана 20-и. На Warm-up сесията тази сутрин бе със 16-о време, което даде надежди за добро класиране. В първия манш до 6-ата обиколка той бе достигнал до 14-о място, а после отстъпи една позиция назад за четири тура. След това отново зае 14-а позиция, но в последните две отново стана 15-и, където и завърши. Във втория манш още на старта той загуби позиции и стигна до 24-о място. Опитваше се да навакса, но така и не можа да премине по-напред от 21-о място, на което финишира и не можа да влезе в зоната на точките. Все пак Петър Петров продължава успешния си ход в световния шампионат и от всеки старт досега е печелил актив. В Испания той завърши 19-и в класирането за кръга, а във временното е на същата позиция с 50 точки.
С двата спечелени манша Кен Роскън си върна лидерството в шампионата и има 301 т., като има шест повече от съотборника си Джефри Херлингс – 295. Томи Съръл, който и в двата манша бе втори след Кен е с 268. Херлингс бе трети в първия манш, но във втория бе изпреварен от Паулин Готие.
В клас МХ1 победата в Испания спечели Антонио Кайроли с КТМ. Световният шампион бе най-бърз във втория манш, а заедно с второто място в първия му донесе и успеха в този кръг. Това е първата победа на Кайроли за този сезон и трети спечелен манш. Италианецът се доближи само на една точка във временното класиране до лидера Клемент Десал, който има 285.Първият манш в Ла Банеса спечели Стивън Фросар с Yamaha, но във втория завърши 9-и. Така на второ място след Кайроли се нареди Давид Филипаертс с Yamaha, а за фросар остана третото място. Голямата изненада на кръга бе естонецът Леок Танел, който с мотоциклет ТМ стана втори във втория манш и се изстреля на 6-о място в класирането за кръга.
Следващият кръг е на 3 юли в Удевала, Швеция.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.