Мотокрос: Дъждът не попречи на мотористите в Поморие

На тежкото трасе Порой край Поморие започна първият кръг от републиканския шампионат по мотокрос. През целия ден валеше дъжд, който усложни квалификациите, но организаторите се бяха погрижили в дните преди събието да мотополигона о подготвят перфектно.
Всички маншове започваха и свършваха по програма, а зрителите видяха истински мъжки характери, които въпреки атмосферните условия не се предадоха, а напротив караха смело и на предела на възможностите си. Въпреки честите падания до сериозен инцидент не се стигна и медицинските екипи нямаха работа през съботния ден. Пясъчното трасе е уникално и на друго място калта щеше да попречи значително на състезателите.
При най-малките в клас МХ 65 квалификацията спечели Кристиян Иванов с КТМ. При МХ 85 Алекс Димитров с КТМ беше най-бърз и утре ще си избере позиция на стартовата решетка, а втори и трети останаха Вили Василев и Димитър Петров със същите машини. Майкъл Иванов с Husqvarna, който ще кара в световния шампионат в клас МХ2 от 19 април беше изключително убедителен по трасето и спечели квалификацията, като постигна 2:24.570. Втори в МХ 2 остана Хакан Халми с КТМ, а с трети бе Георги Георгиев със Suzuki. В клас МХ1 Тодор Тотев с Honda спечели квалификацията, а след него останаха Николай Йовчев с Honda и Калоян Илиев с КТМ.
В клас МХ се състоя и първия състезателен манш, а победител бе Веселин Малинов с Yamaha, следван от Мартин Тодоров с Yamaha и Захари Томов с Honda. В този клас един от фаворитите Юлиян Райчев с Kawasaki поведе колоната, но няколко падания му отредиха 9-то място преди утрешния втори манш.
В Поморие участват 86 състезатели в различните класове, а официалната церемония по откриването на шампионата ще започне утре от 10.00 на мотополигона край Поморие.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.