Мотокрос: 57 години нонстоп в Бобошево

Естествено това е традиционния мотокрос в град Бобошево. Тази надпревара и един от символите на града, наред с уникалното червено вино и живописната природа по поречието на река Струма.
57 години, събитието „Традиционния мотокрос в Бобошево“ е в първата седмица на ноември, без да е пропусната нито една година при неговото организиране. Независимо от политическата и икономическата обстановка в този над половин вековен период, бобошевци винаги са провеждали това епично състезание, което говори на първо място за тяхната упоритост, вяра в традициите и любов към мотоциклетния спорт.  На практика почти няма състезател по мотокрос, който да не е участвал на поне едно състезание в Бобошево. Един от интересните аспекти на това състезание наред с неповторимата атмосфера е фактът, че много от пилотите започват своята състезателна кариера в Бобошево или преминават в друг, по-голям клас. Това важи най-вече за момчетата в класовете МХ65 и МХ85, които именно в Бобошево опитват за първи път своите мотоциклети за следващия сезон. Благодарение на своето географско разположение, бобошевския мотокрос привлича и много състезатели от Сърбия, Гърция и Македония, което винаги е било положително за цялостната атракция на състезанието.
Тази година, в 57-мото издание на Традиционния мотокрос в Бобошево участие ще вземат голяма част от републиканските шампиони за 2013 г., както и много състезатели от региона, наред с няколко така наречени „новобранци“ в мотокроса.  С очакваното хубаво време и сериозно участие на състезатели, кроса в Бобошево се очертава отличен завършек за сезона и разбира се неповторимо изживяване за традиционно голямата публика на състезателното трасе.
Официалните тренировки и състезателните маншове са в неделя, 3 ноември, а в събота са свободни тренировки и записване. 
Мотокрос Бобошево №57 Ви очаква!
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.