MotoGP: Suzuki още не е започнала преговори с пилоти MotoGP: Suzuki още не е започнала преговори с пилоти

Това обяви пред медиите мениджъра на тестовия тим Давиде Бривио.
По предварителните договори, Suzuki ще започнат да се състезават в MotoGP от 2015 г. но засега няма договори с пилоти. По най пресните слухове, с екипа на Suzuki MotoGP се свързва името на сегашния пилот на Repsol Honda Дани Педроса. Неговият договор със сегашния отбор изтича в края на този сезон.
Бривио от своя страна нито потвърди, нито отрече, че Suzuki проявяват интерес към личността на Педроса. Той казва: Засега нямаме никакви разговори и договорености с който и да е пилот, още повече с двама. Естествено, ние разглеждаме различни възможности и имаме контакти с различни мениджъри, за да разберем какви са плановете за договори на различни пилоти и д преценим шансовете си доколко те са заинтересовани да карат нашия мотоциклет. Що се отнася до Педроса, предстои да изясним дали ще му бъде интересно в нашия отбор. Все още не водим преговори с никой, но в близките седмици може това да стане. Бихме искали да вземем топпилот, но това е трудно и бихме искали да вземем най-добрия от възможните. Един от кандидатите е Ранди де Пюние. Той работи с нас две години, но нищо не сме му обещавали и с него също не водим преговори.
Отборът направи тестове в Остин, а сега планира изпитания след състезанието на Термас де Рио Хондо. После ще има изпитания на Филип Айлънд, в Каталуня, Муджело и Арагон. От Suzuki не са потвърдили официално дали ще прави тестове и пилотът от WSBK Юджийн Лавърти.
 
 

Moto Club

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *