MotoGP се готви за предсезонни тестове

Това е критичен период за тимове и пилоти преди новата кампания. Не е имало екшън в MotoGP от първия официален предсезонен тест за 2014 г. , който беше на пистата Рикардо Тормо във Валенсия веднага след последното състезание за миналата година. От тогава – през декември и януари, работата продължава зад кулисите.
Пистата Сепанг ще бъде домакин на първия тридневен тест за 2014 г. в началото на февруари, а в края на месеца всички ще се съберат отново на същото място. След това кралете отиват на пистата в Катар, където започва шампионата. Преди това обаче има още две тестови сесии. В началото на март официалните пилоти на Repsol Honda, Yamaha Factory Racing и Ducati Team, ще се съберат на австралийската Филип Айлънд за тридневни изпитания за безопасност на гумите. Същата седмица ще има тестове и на пистата Лосаил в Катар, където е първото състезание. На тези тестове обаче няма да присъстват Марк Маркес, Дани Педроса, Хорхе Лоренсо, Валентино Роси, Андреа Довициозо и Кал Кръчлоу, които са карали на Филип Айлънд.  На Лосаил ще се предостави последна възможност да се работи по новите машини Open и да продължи тяхното развитие.
В средния и малкия класове, също ще има подготовка. Отборите от Moto2 и Moto3 ще бъдат във Валенсия на пистата Рикардо Тормо от 10 до 13 февруари, после ще отидат на Херес от 18 до 20 февруари, а след това от 11 до 13 март на същото трасе. В тези тестове първи километри ще изминат машините на Caterham, които дебютират в Moto2 с Йохан Зарко и американецът Джош Херин. В Moto3 пък ще видим новите пилоти на Honda до дебютантите от марката Husqvarna.
График на тестовете през 2014 г.
MotoGP
4-6 февруари – Сепанг, Малайзия
26-28 февруари – Сепанг, Малайзия
3-5 март – Филип Айлънд, Австралия (безопасност на гумит)
7-9 март – Лосаил, Катар
Moto2 и Moto3
11-13 февруари – Валенсия, Испания
18-20 февруари – Херес, Испания
11-13 март – Херес, Испания
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.