MotoGP: Роси изключва вариант за преминаване в Suzuki

Пилотът каза, че е направил грешка при преминаването си в Ducati, където не се вслушват в мнението на пилотите и правят мотоциклети по идеите на своите инженери. Доктора каза, че съжалява за напускането на Yamaha в края на сезон 2010, но според него негативния опит с Ducati също е опит.
Журналистът обаче припомни на Роси, че тогава е казал: „Ако Лоренсо остане в Yamaha, аз си тръгвам. Когато Лоренсо подписал договора, той наистина си тръгнал, за да не плюе в лицето. Роси призна, че това е било така и отиването в Ducati е боли голяма грешка. Роси казва: „Не бе лошо да се пробвам в Ducati. Тогава имах проблеми с Yamaha. Казах им за Лоренсо – или той, или аз. В началото не разбирах защо трябва да взимат Лоренсо в отбора, след като аз съм там. Сега разбрах, че Yamaha са постъпили правилно, като са мислели за бъдещето. Имашще и други причини тогава. Фурусава, мой много добър приятел, който ме подкрепяше в Yamaha, реши да напусне. Мислех, че веднага в тима отношението към мен ше се промени. Оказа се, че безпокойството ми е било необосновано. Отношението, което показват сега в отбора, е същото като в най-добрите ми дни.
Роси каза, че грешката с Ducati е научила на много неща и провече няма да е я повтори. Затова не се кани да напуска и да отиде в Suzuki, независимо че там отива неговият стар приятел и колега Давиде Бривио.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.