MotoGP: Почти сигурно – Лоренсо в Ducati

Няколко от мотоциклетните топ издания в Европа обявиха едновременно, че световният шампион от екипа на Yamaha – Хорхе Лоренсо, ще премине в отбора на Ducati. Това твърдят испански, италиански и британски медии, като са сигурни, че всичко е решено.
Има разминаване само в това, кога ще бъде обявен трансфера – сега в Остин или на следващия кръг в Херес. Британското издание MCN твърди, че остава само да се подпише договора и това ще стане щом свърши състезанието в Тексас и всички се приберат в Европа, т.е. другата седмица. Спортият директор на Ducati Паоло Чиабати преди време говореше, че договорите на Лоренсо и Маркес изтичат в края на този сезон и от Ducati водят активни преговори с двамата пиблоти.
Журналистите продължават да гадаят за възможни промени и в други отбори в MotoGP. Засега е известно, че Валентино Роси остава в Yamaha, защото е подписал нов двугодишен договор. Другият сигурен пилот е а – недавно он подписал с ней очередной двухлетний контракт. Другият пилот с договор е Бродли Смит, който подписа с новия тим на КТМ за 2017 г.
Ако Лоренсо напусне Movistar Yamaha, то най-вероятно новият съотборник на Роси да стане сегашният пилот на Suzuki, испанецът Маверик Винялес. Причината е, че той е млад и ще бъде от голяма полза на Роси, който ще изпълнява ролята на „старши и наставник“, което не се получава с Лоренсо. Сам Роси коментира слуховете за съотборника си така: „Хорхе няма „топки“ да отиде в Ducati.“ За Доктора периода от две години в отбора от Борго Панигале е най-големият провал в кариерата му. Някой от сегашните пилоти на Ducati – Андреа Довициозо или Андреа Яноне ще напусне отбора, като засега не се казва кой ще е от двамата. Нищо чудно да е втория.
Финансовата страна на въпроса също не е без значение. Сега заплатата на Лоренсо в Yamaha е 7 милиона евро за сезон. Говори се, че от Ducati са направили по-щедро предложение на Хорхе. В Yamaha са готови да вдигнат заплатата на Лоренсо до 10 милиона евро, а италианците са му дали 12 милиона.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.