MotoGP на покрива и по улиците на Банкок

Преди да стартират утре на пистата Чанг за Гран при на Тайланд, Хорхе Лоренсо (Repsol Honda), Кал Кръчлоу (LCR Honda Castrol) и местната звезда Сомкиат Чантра (Idemitsu Honda Team Asia) за два дни се разходиха из столицата Банкок. Първо видяха метрополиса от високо. След това минаха по някои от най-екзотичните и оживени улици на града, преди да заминат за Бурирам.

Хималаите може да са на покрива на света, но малко по на изток планините се превръщат в небостъргачи. Банкок е град с невероятна красота, цвят и контрасти.

Във вторник Лоренсо, Кръчлоу и Чантра тръгнаха нагоре, нагоре към 76-ия етаж на небостъргача King Power MahaNakhon. Това бе мястото за среща с медиите на височина от 314 метра над града. Тази забележителност е много подходяща за разглеждане на града. Има несравнима 360- градусова гледка към улиците. Може да се направи SkyWalk разходка по стъкления под близо една трета от километъра над земята.

Тримата пилоти усетиха тайландската култура с музика и танци, преди да се срещнат с медиите. След това позираха за уникална фотосесия и направиха няколко филма с машините Repsol Honda и LCR Honda Castrol на покрива. Те завършиха вечерта, като се настаниха да вечерят с изглед към града отгоре.

Ден по-късно, след като докоснаха небето, преди да заминат днес за Бурирам, Лоренсо Кръчлоу и Чантра имаха нов тур.


Те имаха шанс да видят още няколко забележителности в Банкок. Минаха със своите състезателни мотоциклети по улиците на тайландската столица. Денят започна за Лоренсо във Ват Фо – храмът на лежащия Буда. Там петкратният световен шампион обиколи невероятния комплекс. Научи историята му и дори позира за няколко селфита с феновете.

Междувременно Кръчлоу започна на пазара Та Тиан. Британецът обиколи лабиринта от тесни улички с магазинчета и сергии, усети невероятни миризми. Срещна се и с познато лице – Сомикат Чантра, който първо посети храма на пазара.

После тримата се събраха заедно. За да се приключи събитието, беше време за шоу. Машините на Repsol Honda и LCR Honda Castrol бяха показани в MahaNakhon. Сега беше време да се стартират двигателите и да започне истинско каране по улиците на града.
Река Чао Прая се движи около Бангкок и има няколко различни начина за преминаване – фериботи, лодки и… няколко моста. За да стигнат до една от най-големите забележителности на града, Лоренсо и Кръчлоу минаха по „Мемориал бридж“. Мотоциклетистите бяха екипирани като за старт. Преди двете машини Honda изреват с мощните си двигатели, за да направят няколко минавания, градският трафик бе спрян за специалното събитие. После тримата се върнаха при Ват Фо, на мястото на срещата да се разхладят, преди да заминат за състезанието.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.