MotoGP: Лоренсо с 3 от 3 на Филип Айлънд

Всеки ден пилотът на Yamaha Factory Racing подобряваше с около десета своето време на тестовете на гуми на пистата в Австралия, за да постигне в последния ден 1:29,068. Това бе най-доброто му постижение за цялата сесия и Лоренсо го постигна в предпоследната обиколка на пистата. Днешният ден бе отбелязан с кратки превалявания на дъжд и две спирания на сесията поради катастрофи на пилота от Moto2 Тито Рабат. Денят обаче беше продуктивен за производителите на гуми Bridgestone и Dunlop.
Въпреки че този тест е за сравняване на различни типове гуми, байкът и условията на трасето през октомври, когато е състезанието за Гран При, ще бъдат доста по-различни, Лоренсо е доволен от резултатите и от времената за обиколка, като се има предвид, че бе адски разочарован от гумите на предишната тестова сесия на Сепанг. Лоренсо направи симулация на състезание в последния ден, като всичките му обиколки бяха около 1:30 мин. Втори за трите дни остана Дани Педроса, който постигна най-добро време за сесията – 1:29.381 вчера, а днес даде 1:29.458. Сега задачата на Дани е да се прибере у дома и да си почине, защото той прави тестове в 6 от последните 8 дни. Трето време тази седмица постигна Авдреа Довицозо от Ducati Team, но и неговото постижение – 1:29.387 е от вчера. Днес той симулираше състезание, направи 23 обиколки и завърши 5-и за деня. Четвърти в за трите изпитания и трети днес бе Валентино Роси, който завърши теста с половин секунда по-слабо време от съотборника си в Yamaha Лоренсо. Сега обаче Доктора чувства мотоциклета си доста по-конкурентен, отколкото по същото време миналата година. Роси изпробва нов обтекател на машината си, какъвто Лоренсо имаше вчера и симулира състезание, а най-бързата му обиколка бе 13-ата. Симулация на състезание направи и Кал Кръчлоу, но то бе съкратено до 18 тура, тъй като британецът имаше проблем с предницата на мотора си. Кал е 5-и за трите дни и 4-и за днешния, но бе доволен, че прави подобни обиколки със своя Ducati от клас Open като колегата си Довициозо.
Голямата новина от деня в Moto2 бе втората катастрофа на Рабат, при която испанецът тотално разби мотоциклета си, но остана невредим. Сега в Marc VDS Racing Kalex ще трябва яко да поработят. Естев Рабат завърши на 3.1 сек. от Лоренсо със своята 600-кубикова машина. Жорди Торес от Mapfre Aspar бе единственият пилот от Moto2, който успя да подобри времето си в последния ден и стана 3-и в средния клас, като влезе в сандвича на Мика Калио от Marc VDS Racing и съотборника си в Aspar Нико Терол в комбинираното класиране.
За пилотите от MotoGP следващият контакт с мотоциклетите им ще бъде на състезанието в Катар от 20 од 23 март, а тези пилоти от средата на висшия клас ще се съберат на пистата Лосаил от 7 до 9 март тази седмица за последните тестове.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.