MotoGP: Лоренсо отказал 16 милиона евро на Ducati

От всички топ пилоти, само Хорхе Лоренсо не е подписал договор. В италианските медии се появиха слухове, че испанската звезда е получил супер предложение от Ducati. Говори се, че новият шеф на Ducati Corse – Джиджи Даллина е предложил на  Лоренсо договор от 16 милиона евро за 2 години – 2015 и 2016. Хорхе обаче отказал. Ако това е истина, ясно е защо Лоренсо е отказал. Защото тимът от Борго Панигале освен солидната сума няма какво друго да му предложи. От 3-4 години на всеки пилот, дошъл в тима се обещава конкурентен мотоциклет, но той се оказва куц кон, който е побеждаван дори от сателитните тимове. Спомнете си Роси, който влезе в отбора воден от патриотични чувства и после побягна с пълна газ. Преди това същото направи и Марко Меландри. От момента, в който италианската марка бе напусната от Кейси Стонър и Лорис Капироси, провалът на техните мотоциклети е тотален.
Така Лоренсо не се хвана на въдицата, че италианците ще му дадат добра машина, а парите им отказа, защото не са всичко. Най-ветоят е да остане в Yamaha, където Роси вече преподписа договор. Той вероятно ще подпише за две години, но във варианта 1+1 – за година, плюс опция за продължаване с ще една или с непродължаване.
Надеждата на Ducati е да придърпат Лоренсо през 2016 г., като с надяват дотогава да направят що-годе сносен мотоциклет. Те упорито работят върху своя Desmosedici, като таят надежди да достигнат ако не Honda, то поне Yamaha. Но май ще гонят Михаля, както е тръгнало.  Спекулациите са, че и заплатата на Лорансо тогава може да нарасне до 20 милиона евро.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.