MotoGP: Лоренсо надви Маркес на Ред Бул Ринг MotoGP: Лоренсо надви Маркес на Ред Бул Ринг

Хорхе Лоренсо с Ducati триумфира в Гран при на Австрия след здрава битка с Марк Маркес. Пилотът на Respol Honda завърши 2-и, с което увеличи преднината си в генералното класиране на 59 точки пред Валентино Роси, който финишира 6-и след старт от едва 14-а позиция. Местата на подиума на пистата Ред Бул Ринг допълни Андреа Довициозо с Ducati.

На старта поведе Довициозо, следван от Маркес и Лоренсо. В завой 3 Марк опита агресивна атака и изпревари Дови, но в битката двамата се забавиха на ускорението към 4-и и бяха задминати от Хорхе. 4-и бе Кал Кръчлоу (LCR Honda), следван от Алекс Ринс и Данило Петручи.

Във 2-ата обиколка Маркес се справи с Лоренсо и поведе. Роси пък се придвижи от 14-а до 9-а позиция. Първите трима бързо се откъснаха напред, а Маркес от своя страна взе 1 сек аванс пред Лоренсо. Последният бе малко по-бавен от Дови, но не пускаше съотборника си напред.

Двамата пилоти на Ducati обаче настигнаха Марк. 10 обиколки пред финала Хорхе дори го изпревари за 2 завоя, но Маркес си върна позицията. В следващия тур обаче атаката на Хорхе му осигури твърдо лидерството. Двамата междувременно се откъснаха пред Довициозо.

3 обиколки преди края Марк се възползва от грешка на Хорхе на завой 3 и поведе, но след 2 завоя с агресивна атака пилотът на Ducati отново бе начело. Маркес обаче пак поведе, но на старт-финала в началото на последната обиколка Лоренсо отново излезе начело, използвайки по-високата скорост на своята машина.

Във финалния тур Марк опита нова атака на 3-и завой, но Лоренсо излезе по-добре от завоя от външната страна. До края на обиколката Хорхе имаше достатъчно скорост, за да не позволи атака на Маркес. Довициозо завърши 3-и, следван от Кръчлоу, Петручи и Роси. Доктора в края удържа Дани Педроса с другия мотор на Repsol Honda.

Пълно класиране от състезанието

Асен Стоянов

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Your email address will not be published. Required fields are marked *