MotoGP: Как пилотите запълват времето си

Продължителна пауза бе наложена в календара на MotoGP заради коронавируса. Засега шампионатът трябва да започне в началото на май. Заради отменените стартове в Катар, Тайланд,  Остин и Аржентина, пилотите имат повече време за почивка и възстановяване.
Почти всички пилоти от висшия клас бяха пред телевизора, за да гледат състезанията на Moto2 и Moto3 в Катар. Това правиха и братята Марк и Алекс Маркес от екипа на Repsol Honda. Те, както и други пилоти тренират усърдно мотокрос. Марк продължава възстановяването си от операция на рамото.

Маверик Винялес, който бе най-бърз на тестовете в Катар, също кара на трасето за мотокрос. Пилотът на Monster Energy Yamaha MotoGP, работи усилено извън Барселона с кросова Yamaha с номер 12.

Докато пилотите в Moto2 и Moto3 от VR46 Riders Academy бяха в Катар, други се забавляваха. А и тренираха. Валентино Роси (Monster Energy Yamaha MotoGP), Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT) и Франческо Багная (Pramac Racing) бяха в ранчото на Доктора. Тримата, заедно с бившия победител в Moto2 Матиа Пасини, караха мотори по специалното трасе.
Тито Рабат от Reale Avinita Racing се присъедини към Хоан Мир от екипа на Ecstar Suzuki за различни двуколесни забавления. Двамата най-много се кефеха на надпреварата с мини мотоциклети.
Фабио Куартараро от Petronas Yamaha SRT не е на две колела. Той тренира усилено и прави кросчета за да се подготви за началото на втората си година в MotoGP. С мотокрос обаче се забавлява и тренира пилотът на Ducati Данило Петручи.
 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.