MotoGP: HRC продължи договора с Маркес до края на 2016 г.

Маркес спечели титлата в MotoGP още в дебютната си година – 2013, като от 18 състезания спечели 6, в 10 бе втори или трети и само в две не успя да спечели точки – в Муджело и на Филип Айлънд.
Сега Маркес продължава победната си серия, като от началото на шампионата стартира от първа позиция и спечели 4 от общо 4 състезания. От началото на кариерата си във висшия клас той е стартирал в 22 състезания е е бил на подиума в 20.
Изпълнителният вицепрезидент на HRC Шуей Накамото казва: „Много сме доволни, че достигнахме до договореност да запазим Марк в отбора за още два сезона. От една страна ние от Honda искахме да запазим Марк в нашето семейство, а той също искаше да остане с нас. Затова съвсем естествено бе да продължим договора, въпреки че още е рано и сезона на практика сега започва. Мар започна фантастично 2014 г. и както преди, продължава да се учи. Неговата способност да събира информация и да я адаптира към мотоциклета е направо невероятна.”
От своя страна Маркес коментира новия договор: „Много се радвам да обявя продължаването на договора ми с HRC. Винаги съм мечтал да бъда част от отбора Repsol Honda Team и благодарение на Honda моята мечта се осъществи преди година и половина. Всичко стана толкова бързо миналия сезон и никога не съм си представял, че мога да постигна това, което направихме. Да стана шампион още в първия ми сезон бе още една мечта, която се осъществи. Това е огромна чест да съм част от семейството на Honda и се радвам да остана с тези хора още два сезона.”
Да припомним, че Марк Маркес е роден 17 февруари 1993 г. в Сервер (Каталуния). И за първи път сяда на мотоциклет на 5-годишна възраст. Започва кариерата си с ендуро, и през 2001 г. става шампион на Каталуня. През 2002 г. започва да кара на писта и дебютира и става трети в първенството на Каталуня. През 2008 г. участва в първата си Гран При в Португалия в клас 125 куб. см и започва възхода му като пилот.


One thought on “MotoGP: HRC продължи договора с Маркес до края на 2016 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.