MotoGP: Брад Биндър взе първа победа за KTM в Чехия

Южноафриканецът Брад Биндър донесе първи успех за KTM в MotoGP след безгрешно каране в Гран При на Чехия на легендарната “Бърно”. Втори остана Франко Морбидели (Petronas Yamaha SRT), а трети бе Йоан Зарко с миналагодишното Ducati на Avintia, който през вчерашния ден записа изненадваща пол позиция.
На старта Морбидели поведе след първия завой, следван от Куартараро , а на трета и четвърта позиция останаха двамата брата Еспрагаро Алейш (Aprilia) и Пол (KTM). Зарко направи много слабо потегляне и се смъкна до шестото място.
В края на първата обиколка Морбидели продължи да води пред Алейш Еспрагаро е бе близо секунда. Трети бе Куартараро, който още в първия завой на втория тур успя да се справи с пилота на Aprilia и застана на втора позиция, на 1.4 секунди зад своя съотброник.
До края на втората обиколка, спрагаро бе изпреварен и от втория заводски пилот на KTM Брад Биндър, който е в своето едва трето състезание в кралския клас.
След четири от общо 21 тура, разликата между Морбидели и Куартараро остана 1 секунда, докато по-назад в колоната Жоан Мир (Suzuki) бе пометен от Икер Лекуона (Tech 3 KTM) на 13 завой, което извади и двамата испанци от надпреварата.
Тази размяна на места, позволи на Биндер да се откъсне пред Зарко и Куартараро, и да започне необезпокояван да преследва Морбидели. Само в първата обиколка с чиста писта пред себе си, южноафриканецът стопи над три десети от преднината на италианският си съперник.
Високото темпо на Биндер не бе никак лъжливо и той не само настигна, но и изпревари безпроблемно Морбидели, с което поведе осем тура преди края. В същото време Зарко бе наказан за инцидент, който извади от състезанието Пол Еспаргаро, като французинът трябваше да премине през дългата обиколка, което му коства близо три секунди.
Биндер продължи да налага високо темпо и за нула време отвори преднина от повече от секунда пред Морбидели, който от своя страна водеше с 2.9 секунди пред Зарко. Съотборникът на Морбидели от своя страна продължи да показва незавидно темпо в Чехия, като нямаше шанс да се бори със своите съперници. Проблемите на Куартараро идваха от неговия избор на средно твърда задна гума, която не работеше толкова добре, колкото меките на всички останали.
Пет тура преди края, Куартараро загуби цели три места за по-малко от обиколка, като той се смъкна до седмото място, след като бе задминат от Алекс Ринс (Suzuki), Валентино Роси (Yamaha) и Мигел Оливейра (Tech 3 KTM).
В последните три обиколки нещата в челото на успокоиха, като преднината на Биндър бе 3.7 секунди, пред Морбидели, който от своя страна водеше с 2.1 пред Зарко. Французинът обаче бе поставен под силна преса спрямо Ринс и Роси, който много бързо го настигнаха след като изпревариха Куартараро.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.