Moto3: Виети за първи път на полпозишън

Италианската млада звезда Селестино Виети (SKY Racing Team VR46) за първи път ще стартира от полпозишън в кариерата си.  Той спечели първа позиция в квалификацията за Гран при на Тайланд на пистата Чанг с време 1:42,599. На 0,118 сек. след его бе Маркос Рамирес (Leopard Racing). Трети на първа редица е Алберт Аренас (Gaviota Angel Nieto Team) на 0,152 сек.
Квалификацията за Moto3 подреди една от най-интригуващите решетки на годината. Слънцето продължи да грее въпреки заплахите от дъжд. Това направи вълнуващ и интензивен екшън от 15 минути в Moto3.

Селестино Виети, Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing), Раул Фернандес (Gaviota Angel Nieto Team) и Филип Салак (Redox PrustelGP) се присъединиха към пилотите, които бяха вече в Q2. Салак обаче е наказан и ще стартира последен, независимо от това къде се класира.

В края на първата част Лоренцо Дала Порта (Leopard Racing) беше начело, пред дошлите от Q1 Макфий и Виети. Почти всички бяха в питлейна 5 минути преди края. Това означаваше, че в края на сесията ще се стигне до битка в една обиколка.

Така след летящите обиколки квалификантът от Q1 Виети бе най-бърз.

За първи път ще стартира от полпозишън. Той е третият пореден мотоциклетист, който идва от Q1 и е на първа позиция в Moto3. Другите двама са Тацуки Сузуки (SIC58 Squadra Corse) в Мизано и Арон Канет (Sterilgarda Max Racing Team) в Арагон. До Виети са Маркос Рамирес, който беше само десета отзад след бърза последна обиколка. Алберт Аренас за първи път тръгва от първа редица тази година.
Каито Тоба от Honda Team Asia е първият неевропейски пилот в решетката. Той е 4-и, на близо 3 десети. До него е Алонсо Лопес (Estrella Galicia 0,0), компенсира лошото си време във FP3. С Шисто време на тази редица е Арон Канет, който изпревари съперника си за титлата Лоренцо Дала Порта.
На 3-а редица начело се нареди Андреа Миньо (Mugen Race) – 7-и. до него е Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3). Тони Арболино завърши сесията 9-и, като изпревари лидера в началото на Q2  Лоренцо Дала Порта – 10-и.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.