Moto3: Сузуки на първа позиция в Мизано

Пилотът на SIC58 Squadra Corse Тацуки Сузуки спечели първа позиция за утрешния старт за Гран при на Сан Марино. Той бе най-бърз в клас Moto3, като направи чудесна  втора квалификация за тима в домашното му състезание. Сузуки изпревари претендентът за титлата Арон Канет (Sterilgarda Max Racing). Трети на първа редица бе Тони Арболино (VNE Snipers).
В Q1 Сузуки направи най-добро време, а Арболино остана на 0.127 сек. Габриел Родриго (Kömmerling Gresini Moto3), заедно с Канет, бе превишил лимита и трябваше да останат под 5 минути, за да излязат на пистата. Лидерът в шампионата Лоренцо Дала Порта (Leopard Racing) имаше бърза обиколка, но падна на завой 9. Той обаче стигна до боксовете със своя мотоциклет Honda.

18-те пилоти от Q2 чакаха в боксовете, докато не падне 3-минутната бариера. Пилотите получиха само по една летяща обиколка, за да се опитат да заемат първа позиция.

Дала Порта не можа да излезе навреме, за да направи обиколка. Въпросът беше ще успее ли за запази 5-ото място. Родриго и Канет започнаха много добре своите обиколки. Канет беше под времето на Сузуки с една десета. Джон Макфий (Petronas Sprinta Racing) се разби на 4-тия завой в последната си обиколка.
Родриго отиде на 10-о място, отвори широко последния завой. Двете обиколки на аржентинеца бяха отменени за превишаване на лимитите на пистата. Междувременно Канет нямаше такива проблеми и излезе на 2-о място с феноменална обиколка. Челестино Виети (SKY Racing Team VR46) също беше много бърз в последните летящи обиколки. Италианецът стана 5-и.

Никой обаче не подобри времето на Сузуки  и той донесе първа позиция за SIC58 Squadra Corse на пистата Мизано Марко Симончели.

Канет и Арболино бяха на следващите позиции. Хауме Масия (WWR) зае 4-о място. Виети и Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse) заеха съответно 5-о и 6-о място на втора редица.
Победителят от миналата година дала Порта стана 7-и заради катастрофата си. Той ще трябва да се бори с Канет, който е пред него на старта. Алберт Аренас (Sama Qatar Angel Nieto Team) и Рамирес са на 3-а редица. Андреа Миньо (WWR) допълни топ 10.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.