Moto3: Представиха Sky Racing Team VR46 на Валентино Роси

В родния град на Валентино Роси – Тавулия бе представен неговият отбор Sky Racing Team VR46, който ще стартира в новия сезон в Moto3.
Отборът бе сформиран миналата година като партньорство между 9-кратния световен шампион и Sky Italy. Сега бяха представени новите цветове на екипа за сезон 2015. Тимът отново ще използва машини KTM RC 250 GP, с които ще се бори за титлата.
Романо Фенати се връща за втория си сезон в тима и е един от най-сериозните претенденти за титлата, след като миналата година спечели 4 победи и стана 5-и в класирането. Той ще бъде съотборник на Андреа Минно, който за първи път ще има пълен сезон Moto3. Отборът има и нов мениджър – Пабло Нието, който в трите предишни сезона работи с екипа Laglisse и спечели с него титлата в Moto3 за 2013 г.
Романо Фенати казва: С нетърпение очаквам старта на Moto3 за 2015 г. Отново съм със Sky Racing Team VR46. Новият мотоциклет е еволюция на версията за сезон 2014 и изглежда същия, но ние работим здраво, за да вземем 100% от потенциала му. Искаме да пристигнем в Катар готови и конкурентни. Моята цел през новия сезон е да подобря, ако е възможно резултатите от 2014. Ние сме много сплотен екип и се надявам, че в това първенство ще бъдем по-добри, отколкото преди.
Пабло Нието коментира: Ние ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да могат Фенати и Мино да спечелят. При Романо ще има приемственост и последователност, докато Андреа трябва учи пистите и особеностите на мотоциклета. Сега сме точно на 75% готови, но нашите байкове KTM имат потенциал. Важното е да влезем сред топ пилотите още в първото състезание в Катар.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.