Moto3: Победа за Луис Салом и КТМ в Катар

Салом стартира от първа позиция и заедно с Винялес, съотборниците Ринс и Алекс  Маркес и Йонас Фолгер (Mapfre Aspar Team Moto3) оформиха челната група. Битката, която се разрази в последните обиколки на надпреварата бе ожесточена. Салом бе изпреварен от Ринс и Маркес. Те от своя страна започнаха дуел помежду си като сменяха лидерските позиции. Дори Винялес който повече се задържаше на 4-а позиция, пробваше атаки и дори за два завоя бе лидер.
Всичко се реши в последната обиколка, когато Салом изненадващо атакува от 4-а позиция и на „един дъх“ изпревари пилотите пред него, за да поеме лидерството. Маркес и Ринс пробваха да си върнат позициите, но Винялес ги атакува и зае втора позиция. За Ринс нямаше друг избор, освен да се пребори за подиума със своя съотборник и го направи успешно. Салом пресече финала с 0,417 сек. пред Винялес. Маверик пък бе само на 6 хилядни пред  третия – Алекс Ринс. Четвъртото място остана за Алекс Маркес, за който това е голям успех. След него бе Фолгер.
Зулфами Хайрудин (Red Bull KTM Ajo) успя да се пребори са 6-ото място с Мигел Оливейра (Mahindra Racing). Двамата водиха сериозна битка в средата на дистанцията с Артър Сисис (Red Bull KTM Ajo) и Никлас Айо (Avant Tecno). Топ 10 допълни Ефрен Васкес (Mahindra Racing). Първите  7 машини в класирането бяха КТМ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.