Moto3: Канет с убедителен полпозишън на Арагон

Арон Канет от екипа на Sterilgarda Max Racing малко изненадващо спечели първата стартова позиция на пистата Арагон в клас Moto3. При това той го направи с аванс от 0.7 сек пред втория, а трябваше да премине през първата квалификация, за да стигне Q2.
Канет направи и най-малко бързи обиколки в решителния сегмент, но въпреки това записа 1:58.197 мин. и остави далеч зад себе си Аи Огура (Honda Team Asia). Местата на първа редица допълни Карлос Татай (Fundación Andreas Pérez 77).
В края на сесията Огура подобри значително времето си. Но това не му бе достатъчно дори да доближи Арон, който записа първия си полпозишън от Гран при на Катар в началото на сезона. Огура пък изравни най-доброто си класиране от квалификация. Досега той бе стартирал втори веднъж в Испания през 2018 г.
Така Канет има шанс да намали сериозно изоставането си в шампионата от 22 точки спрямо лидера Лоренсо дала Порта. Пилотът на Leopard racing се нареди едва 12-и на грида. Местата между 4-о и 6-о на втора редица заеха Якуб Корнфейл, Келестино Виети и Алонсо Лопес.

Резултати от втората квалификация


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.