Moto3: Канет взе първата позиция на Лосаил

Арон Канет от екипа на Sterilgarda Max Racing Team взе полпозишъна в клас Moto3 от първия кръг за сезона от Световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в Катар.
На трасето Лосаил испанецът единствен слезе под 2:06 мин за обиколка. Той остави на 0.2 сек зад себе си Лоренсо дала Порта от Leopard Racing. Първата редица допълни Каито Тоба от Honda Team Asia.
Много силно се представи Джон Макфий от Petronas Sprinta Racing. Той трябваше да премине през първата в историята на клас първа квалификация Там той се нареди 2-и, а в Q4 даде 4-о време.
В един момент Макфий дори бе с 2-и резултат. В самия край обаче с финалните си бързи турове Дала Порта и Тоба го изпревариха. За тях това ще бъде дебютно потегляне от първа редица в кариерата в класа.
По-добре време от Джон в края записа и Андреа Миньо (Bester Capital Dubai), но резултатът му беше анулиран заради излизане извън ограниченията на трасето и печелене на предимство. Той остана едва 17-и.
Така втората редица допълниха Николо Антонели (SIC58 Squadra Corse) и Алберт Аренас (Sama Qatar Angel Nieto). Едва 11-и остана Ромено Фенати. Той бе начело 2 минути преди края, но не успя да започне навреме последната си бърза обиколка.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.