Moto3: Фенати на върха, Булега пак е бърз

Романо Фенати оглави класирането на тридневните тестове в най-малкия клас Moto3, като е с близо половин секунда аванс. В третия последен ден на изпитанията на пистата Херес, за втори път най-добро време даде новакът в класа Николо Булега.
В първата сесия от последния ден само 7 пилоти излязоха на трасето. След това обаче всички продължиха по работните си програми. Слънчевото и горещо време бе причината да се дадат добри постижение. В двете следващи сесии Николо Булега (SKY Racing Team VR46) отново бе най-бърз, като постигна 1:46.539, което е най-доброто му време на тестовете досега. Булега е един от 9-те пилоти, които подобриха времената си в последния ден. Световният шампион в сериите Moto3 Junior отново демонстрира високо равнище. Съотборникът на Булега от SKY Racing Team VR46 Романо Фенати остана лидер в общото класиране от трите дни (всеки с по 3 сесии). Фенати даде 1:46.445 в третия сезон от втория ден. Времето му бе с 0.3 сек. От най-добрата обиколка на пистата Херес на Джак Милър, но бе на 0.060 сек. Пред конкурентите си. И тримата пилоти на SKY Racing Team VR46 са в топ 10, след като шефът на екипа Валентино Роси избра трима пилоти за 2016 г. В топ 10 има петима пилоти с мотори КТМ. Втори в класирането и 3-и в последния ден бе Хорхе Наваро (Estrella Galicia 0,0), който бе най—бърз от пилотите на Honda и е само на 0.060 сек. след Романо Фенати. Със серията си от 15 обиколки, Фенати симулира състезание. Благодарение на времето си от последния ден, Булега стана 3-и в комбинираните времена и финишира само на 0.011 сек. пред Николо Антонели (Ongetta-Rivacold). Антонели определени дава добри времена в Херес.
Заедно с Булега, Брад Биндер бе другият, който подобри времето си в последния ден. Пилотът на Red Bull KTM Ajo водеше във втората сесия на 3-ия ден и времето му бе 1:46.618. той бе с 0,008 сек. по бърз от Биндер, който спечели в комбинираните времена. Енеа Бастианини (Gresini Racing Moto3), Хуан Мир (Leopard Racing),Ливио Лои (RW Racing GP), Хорхе Мартин (Aspar Mahindra Team) и Андреа Миньо (Sky Racing Team VR46) оформиха топ 10. Хуан Мир (Leopard Racing) бе другият новак, който даде 3-о място на KTM днес и стана 7-и в комбинираните времена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.