Moto3: Бастианини на полпозишън в Арагон

Енеа Бастианини ще стартира от първа позиция в клас Moto3 на пистата Арагон, където този уикенд се провежда 14-ия кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм. Пилотът на Gresini Racing с Honda постигна време от 1:58.293 мин и изпревари Хорхе Наваро от Estrella Galicia 0,0 с 0.213 сек. Само на 15 хилядни зад испанеца остана Ливио Лои (RW Racing GP BV).
Той обаче получи 3 места назад наказание в решетката. Четвърто време даде Габриел Родриго от RBA Racing Tea, но той пък трябва да изтърпи 4 места назад на грида санкция. Така трети от първа редица ще тръгне постигналият 5-о време Арон Канет от екипа на Estrella Galicia 0,0. След него ще са Филип Йотъл от Schedl GP Racing и Лои
Лидерът в шампионата Брад Биндер от Red Bull KTM Ajo остана едва 7-и, но заради наказанията на Лои и Родриго ще тръгне 6-и. Това усложнява задачата му да триумфира с титлата след този кръг. 5 състезания преди края на сезона той има 106 точки аванс пред Бастианини и трябва да го задържи на поне 100, за да грабне предсрочно короната.
Пълните резултати от квалификацията вижте ТУК


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.