Moto2: Втора победа на Маркес за сезона

Световният шампион в клас 125 cc Маркес (Team CatalunyaCaixa Repsol) пресече първи финала, като прескочи 6 места напред в класирането в Moto2 и се нареди на второ място. 18-годишният пилот финишира пред турчина Кенан Софоглу (Technomag-CIP), който за първи път стъпи на подиума този сезон, а трети стана Смит (Tech 3), за когото това бе втори подиум. Софоглу и Смит се бориха с испанския пилот и Юки Такахаши (Gresini Racing), който се движеше на втора позиция, но катастрофира 4 обиколки преди финала и отпадна. Още един пилот, който бе сред лидерите – Майк ди Мелио (Tech 3) също бе лидер за известно време, преси да катастрофира.
Антъни Уест (MZ Racing) направи чудесно състезание и завърши 4-и, което е най-доброто му класиране този сезон. Австралиецът успя да се справи с Алекс де Анжелис (JiR Moto2), финиширал 5-и и Матия Пасини (Ioda Racing Project) – 6-и, който се радваше, че е в топ 10, след като катастрофира на Силвърстоун. Първата десетка допълниха Естав Рабат (Blusens-STX), Томас Люти (Interwetten Paddock Moto2), Ранди Круменахер (GP Team Switzerland Kiefer Racing) и Макс Нойкирхен (MZ Racing).
Състезанието започна на мокра писта, която след това изсъхна. Тези, които тръгнаха с мокри гуми сбъркаха и това се отрази на класирането им. В последната чмаст на състезанието имаше много катастрофи, включително и лидера в шампионата Щефан Брадъл (Viessmann Kiefer Racing), който излетя на шиката три обиколки преди края. Микеле Пиро и Такахаши също катастрофираха. Сред незавършилите по тази причина са Жул Клузел (Forward Racing), който обаче продължи състезанието и след това отново падна. Последваха неговата съдба също и Аксел Понс, Кени Нойес и Хавиер Симон.

 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.