Moto2: Оливейра завърши сезона с 3-а поредна победа

Мигел Оливейра завърши сезона в Moto2 с трета поредна победа. Пилотът на Red Bull KTM Ajo спечели Гран при на Валенсия, като в края изпревари шампиона Франко Морбидели (EG 0,0 Marc VDS). Трети остана Брад Биндер от Red Bull KTM Ajo.
Състезанието започна с битка между Морбидели и неговият съотборник Алекс Маркес, който стартира от полпозишън. В 3-ата обиколка Франко излезе начело и се установи на тази позиция. Маркес бе изпреварен и от Матиа Пасини (Italtrans), но последният бързо загуби позицията, а след това и падна.
Това изведе Оливейра и Биндер на 3-а и 4-а позиция, като Мигел започна да притиска Маркес за 2-ото място.След 5 обиколки португалецът направи успешна маневра и подгони Морбидели, който се бе откъснал на около 2 секунди напред.
Оливейта настигна лидера и с агресивна маневра на завой 4 излезе начело в състезанието 6 обиколки преди финала. След това той бе недостижим за Франко и спечели. Биндер финишира 3-и, а Маркес бе изпреварен от Франческо Баганя (Sky VR46) в предпоследния тур и остана 5-и.
Пълно класиране от състезанието


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.