Moto2: Наваро с първа полпозишън в кариерата

Пилотът на HDR Heidrun Speed Up Хорхе Наваро ще стартира в клас Moto2 от първа позиция за първи път в кариерата си. Той изпревари съотборниците си Алекс Маркес (EG 0,0 Marc VDS) и Аугусто Фернандес (Flexbox HP 40). Трима испанци окупираха първа редица. Освен това Наваро е третия пилот в днешния квалификационен ден, който печели за първи път полпозишън.

За първи път машина Speed Up ще е начело на стартовата решетка от Каталуня през 2018 г.

Наваро постигна време 1:41.182, като победи Маркес само с 0.091 сек.  Фернандес зае последното място на първа редица. Това става за първи път в кариерата на испанеца и то при завръщането на пистата. Той катастрофира тежко с хайсайд в Аржентина и пропусна надпреварата в Остин.

Начело на втора редица е Реми Гарднър (ONEXOX TKKR SAG Team).

Той е най-бързият от четиримата пилоти, които постигнаха най-добрите си времена  при първото излизане в сесията Q2. Австралиецът след като се върна на трасето след отсъствие поради контузия. До него са Николо Булега (SKY Racing Team VR46) и лидера в шампионата Лоренцо Балдасари (Flexbox HP 40).
На трета редица е още един бърз Фабио от днешните квалификации на Херес. Това е новакът Фабио ди Джанантонио. Той направи най-добрата си квалификация в Moto и е наело на 3-а редица. Ди Джанантонио е причиа отборът на HDR Heidrun Speed Up да празнуват. Победителят от COTA ( Остин) Томас Люти (Dynavolt Intact GP) ще стартира пред Тецута Нагашима  (ONEXOX TKKR SAG Team). Брад Биндер (Red Bull KTM Ajo) даде 10-о време.ерес


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.